Checklist verhuizen internationaal

Home / Checklist verhuizen internationaal

Checklist verhuizen internationaal gezocht, Internationaal verhuizen is een concept van Kempen Transport. Verhuizen naar een ander land kan een spannende ervaring zijn, maar het kan ook een stressvolle tijd zijn als je niet goed voorbereid bent. Om ervoor te zorgen dat je verhuizing soepel verloopt, is het belangrijk om een goede checklist te hebben en te weten wat je kunt verwachten. In dit artikel vind je alles wat je moet weten voordat je naar het buitenland verhuist.

Checklist verhuizen internationaal - Vraag een- prijsofferte

Vul hier de stad en land in
Vul hier de stad en land in
Geschatte volume
Click or drag a file to this area to upload.

Wat moet je doen als je internationaal verhuist?

Een Checklist verhuizen internationaal is interessant voor iedereen die Nederland wil verlaten.

Denkt u erover om naar het buitenland te verhuizen? Verlaat het huis niet zonder onze Checklist verhuizen internationaal naar het buitenland door te lezen.

Of je nu naar het buitenland verhuist om aan de universiteit te studeren of om een ​​spannende nieuwe carrièremogelijkheid te beginnen, het is een ingewikkeld proces met veel bewegende delen. Daarom kan het gemakkelijk zijn om jezelf te verliezen in de complexiteit van de verhuizing. Maar maak je geen zorgen! Als je je verhuizing opdeelt in een aantal kleine taken, heb je een veel minder stressvolle verhuizing.

Om het u gemakkelijker te maken, kunt u onze Checklist verhuizen internationaal naar het buitenland gebruiken om uw verhuizing te plannen.

Onderzoek de regels van uw nieuwe land


Regelgeving en wetten variëren sterk tussen alle landen, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen, zodat je de verschillen kent tussen je huidige land en het land waar je naartoe verhuist. Neem contact op met de juiste ambassade of het consulaat voor informatie die relevant is voor expats die naar uw nieuwe land verhuizen, waaronder:

  1. Visa en vergunningen
  2. Vaccins voor gezinsleden
  3. Beperkingen of belastingen op verzonden huishoudelijke artikelen
  4. Invoerbelastingen voor waardevolle artikelen
  5. Vaccins en quarantaines voor huisdieren
  6. Verzekering

Zorg ervoor dat u al uw aanvragen voor vergunningen of visa die u nodig heeft ruim van tevoren indient. Let op of uw belangrijke documenten binnenkort verlopen of niet.

Denk aan je financiën

Als u naar het buitenland verhuist, moet u weten hoe u  uw onderhoud moet voorzien, dus een van de eerste dingen waar u aan moet denken, is hoe de kosten van levensonderhoud in uw land van bestemming zich verhouden tot waar u nu woont. Dit kan ontmoedigend lijken, maar onderzoek naar deze dingen zal een lange weg gaan:

  1. Kosten van levensonderhoud: controleer de gemiddelde voedselkosten, huurtarieven, hypotheekkosten en kosten voor nutsvoorzieningen. Noteer je bevindingen en vergelijk ze met wat je nu betaalt. Zo krijgt u een idee van hoe uw uitgaven zullen veranderen.
  2. Arbeidsmarkt: Als je een baan nodig hebt in je nieuwe land, onderzoek dan de lokale banenmarkten en zorg ervoor dat je niet ergens heen gaat waar het moeilijk is om werk te vinden als expat . Zoek uit of het gebied sectoren heeft die de taal of talen die u spreekt waarderen, of het gastvrij is voor immigrantenarbeiders, of dat de werkloosheid hoog is.
  3. Pensioenen: Als u van plan bent om in het buitenland met pensioen te gaan (vooral als u een flexibele pensioenregeling heeft, zoals de Britse pensioenregeling ), is het belangrijk om uw financiën op orde te hebben om comfortabel te kunnen leven. Gemakkelijk toegang hebben tot uw pensioen is daarbij essentieel. Als u van plan bent uw pensioen naar het buitenland over te dragen, wilt u wellicht kijken naar de meest kosteneffectieve manier om dit te doen.

Bekijk uw zorgaanbod

Gezondheidszorg verschilt over de hele wereld, maar het is een essentieel onderdeel om u en uw gezin gelukkig en gezond te houden wanneer u naar een ander land verhuist. Hier zijn enkele dingen om over na te denken bij een verhuizing in verband met de gezondheidszorg:

Medicatie: als u of een van uw gezinsleden regelmatig medicijnen gebruikt, wilt u misschien zo goed mogelijk een voorraad inslaan voordat u verhuist. U kunt mogelijk geen toegang krijgen tot recepten wanneer u voor het eerst naar een ander land verhuist, dus het is altijd het beste om voldoende medicijnen te hebben om u overeind te houden.

Dé Checklist verhuizen internationaal gebruiken is aan te raden, maar uiteraard kan u ons steeds contacreren voor meer info en tips als u Europees wilt verhuizen.

Checklist verhuizen internationaal

Checklist Verhuizen Buitenland – Alles wat je moet weten

Voorbereiding op de verhuizing

Voordat je begint met inpakken, is het belangrijk om een aantal zaken op orde te hebben. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet nemen:

Visa en verblijfsvergunningen

Voordat je verhuist, moet je ervoor zorgen dat je alle vereiste visa en verblijfsvergunningen hebt. Elk land heeft zijn eigen regels en voorschriften, dus het is belangrijk om jezelf goed te informeren over de eisen en procedures van het land waar je naartoe gaat.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Als je naar het buitenland verhuist, moet je er ook voor zorgen dat je gezondheidszorg en verzekeringen op orde zijn. Controleer of je ziektekostenverzekering in je nieuwe land geldig is, of dat je een nieuwe verzekering moet afsluiten.

Financiën en belastingen

Verhuizen naar een ander land kan ook invloed hebben op je financiële situatie. Zorg ervoor dat je alles op orde hebt, zoals je bankzaken, belastingen en pensioen.

Inpakken en verhuizen

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen, is het tijd om te beginnen met inpakken en verhuizen. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet nemen:

Verhuisbedrijf of zelf doen?

Een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen, is of je een verhuisbedrijf wilt inhuren of dat je alles zelf wilt doen. Het inhuren van een verhuisbedrijf kan duur zijn, maar het kan je ook veel tijd en stress besparen.

 Inpakken

Als je zelf gaat inpakken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles goed organiseert. Label alle dozen en maak een inventarislijst van al je spullen.

 Verzenden of meenemen?

Als je naar een ander land verhuist, moet je ook beslissen of je bepaalde spullen wilt verzenden of meenemen. Bedenk wat essentieel is en wat je kunt vervangen in je nieuwe land.

Aankomst in het nieuwe land

Na een lange reis is het eindelijk tijd om aan te komen in je nieuwe land. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet nemen:

Registratie bij de gemeente

Als je aankomt in je nieuwe land, moet je je registreren bij de gemeente. Dit is verplicht en zal je helpen bij het regelen van veel zaken.

💬 Hulp nodig?