Internationaal verhuizen tips

Home / Internationaal verhuizen tips

Internationaal verhuizen tips gezocht?

Een internationale verhuizing kan een stressvolle en ingewikkelde onderneming zijn. Of je nu verhuist naar een nieuw land voor werk of persoonlijke redenen, er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel delen we zeven tips die je kunnen helpen bij het plannen en uitvoeren van een succesvolle internationale verhuizing.

Begin op tijd met plannen

Een internationale verhuizing vergt veel tijd en planning, dus begin zo vroeg mogelijk. Maak een checklist van alle taken die moeten worden uitgevoerd en zet ze in volgorde van prioriteit. Begin met het regelen van de visa en werkvergunningen, als deze van toepassing zijn. Vervolgens kun je je richten op het vinden van een geschikte woning en het regelen van transport voor je spullen.

Zoek een betrouwbare verhuispartner

Een internationale verhuizing vereist vaak de hulp van een verhuispartner. Een gouden Internationaal verhuizen tips: Zoek naar een bedrijf met ervaring in internationale verhuizingen en goede recensies. Het is ook belangrijk om te kijken naar de verzekeringen die worden aangeboden, en of er een garantie is voor de aankomsttijd van je spullen op de nieuwe bestemming.

Maak een inventarisatie van je spullen

Nog Internationaal verhuizen tips. Voordat je begint met inpakken, is het belangrijk om een inventarisatie te maken van al je spullen. Dit kan je helpen bij het bepalen van de benodigde verhuisdozen en kan ook van pas komen bij het afsluiten van verzekeringen. Maak foto’s van de meest waardevolle spullen en noteer de staat van de spullen voor de verhuizing.

Verpak je spullen zorgvuldig

Het is belangrijk om je spullen zorgvuldig in te pakken om te voorkomen dat ze tijdens de reis beschadigd raken. Zorg ervoor dat kwetsbare spullen goed zijn beschermd en dat dozen niet te zwaar worden beladen. Label alle dozen duidelijk en geef aan welke kant boven is.

Informeer jezelf over de douanebepalingen

Bij een internationale verhuizing krijg je te maken met douanebepalingen. Informeer jezelf hierover en zorg ervoor dat je alle benodigde documenten op orde hebt. Dit kan onder andere bestaan uit een verklaring van verhuizing en een inventarislijst van je spullen. Houd er rekening mee dat je bij sommige landen ook invoerrechten moet betalen.

Maak kennis met de nieuwe cultuur

Een internationale verhuizing betekent vaak ook dat je te maken krijgt met een nieuwe cultuur. Maak jezelf vertrouwd met de gewoontes en gebruiken van het nieuwe land, zodat je je gemakkelijker kunt aanpassen. Leer bijvoorbeeld de taal en zoek van tevoren uit welke winkels en diensten er in de buurt zijn.

Internationaal verhuizen tips - Vraag een offerte aan

Vul hier de stad en land in
Vul hier de stad en land in
Geschatte volume
Click or drag a file to this area to upload.

Internationaal verhuizen tips

Meer Internationaal verhuizen tips van Kempen Move

Een verhuizing brengt altijd kosten met zich mee, maar er is een verschil tussen een binnenlandse en een internationale verhuizing. Een internationale verhuizing kan aanzienlijk duurder zijn, dus het is belangrijk om van tevoren na te denken over manieren om kosten te besparen. Hier zijn enkele handige bespaartips voor internationale verhuizingen:

  1. Vergelijk offertes van internationale verhuisbedrijven

Mensen die naar een ander land verhuizen, doen vaak een beroep op een internationaal verhuisbedrijf. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuizen van inboedel naar het buitenland en bieden onder andere een geschikte verzekering aan. Het is echter belangrijk om te weten dat er aanzienlijke prijsverschillen kunnen zijn tussen verschillende internationale verhuisbedrijven. Het vergelijken van de prijzen van verschillende verhuisbedrijven kan dus een aanzienlijk financieel voordeel opleveren.

  1. Neem niet je hele inboedel mee

Een verhuizing is een goed moment om je spullen eens grondig te bekijken. Vaak beseffen mensen dat ze veel dingen hebben die ze eigenlijk niet meer nodig hebben. Het meenemen van de volledige inboedel bij een internationale verhuizing kost veel geld. Alles wat je achter kunt laten of in Nederland kunt verkopen, is dus mooi meegenomen. Bovendien zijn veel spullen, zoals elektronische apparaten, waarschijnlijk ook in het nieuwe land te koop tegen een scherpere prijs.

  1. Doe deels zelf de verhuizing

Bij een internationale verhuizing bezoek je het nieuwe land waarschijnlijk al meerdere keren voordat je er daadwerkelijk gaat wonen. Tijdens deze bezoeken is het de moeite waard om alvast enkele spullen mee te nemen en eventueel ter plaatse op te slaan. Op deze manier hoeft het internationale verhuisbedrijf minder mee te nemen, waardoor je kunt besparen op transportkosten en inpakkosten. Het is natuurlijk makkelijker om deels zelf te verhuizen als je met de auto gaat, maar zelfs als je met het vliegtuig gaat, kun je nog steeds geld besparen.

Wil je een offerte of nog meer Internationaal verhuizen tips? Contacteer ons dan.

💬 Hulp nodig?