Internationaal verhuizen tips

Home / Internationaal verhuizen tips

Internationaal verhuizen tips gezocht?

Internationaal verhuizen tips nodig? Wij kunnen u zeker helpen. Internationaal verhuizen is een concept van Kempen Transport. Wij verhuizen particulieren en bedrijven binnen Europa onder andere naar Portugal, Zweden, Denemarken, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Griekenland, Engeland, Hongarije, Duitsland, Bulgarije, Finland, Luxenburg, Ierland, Spanje …

about-img

Internationale verhuisservices

Elke verhuizing wordt geleid door professionals met meer dan 11 jaar ervaring

about-img

Zowel voor particulieren en bedrijven

Wij verhuizen particulieren die naar het buitenland willen gaan wonen. Ook voor zakelijke klanten die met hun bedrijf naar het buitenland willen verhuizen.

about-img

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vul hier de stad en land in
Vul hier de stad en land in
Geschatte volume
Click or drag a file to this area to upload.

Internationaal verhuizen tips van een sterke raadgever

Europa is een verzameling van 50 landen met een fascinerende reeks culturen, landschappen en manieren van leven. De nabijheid van de ene plaats tot de andere maakt het zo’n populaire bestemming voor reizen, verblijven en wonen – en met goedkoop vervoer, internationaal verhuizen tips en gemakkelijke verplaatsing over vele grenzen is het nog nooit zo toegankelijk geweest.

Er zijn zoveel industrieën op het continent, waaronder enkele langetermijnspelers in de wereld van het bedrijfsleven, innovatie en techniek. Om u te helpen uitzoeken hoe u in Europa in het buitenland kunt wonen, hebben we wat algemene informatie verzameld onder de noemer “Internationaal verhuizen tips” over hoe u naar Europa kunt verhuizen en behandelen we enkele van de belangrijkste bestemmingen – Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

Verhuizingstips en checklist

Internationaal verhuizen tips zijn altijd meegenomen, één van de belangrijkste dingen is een geldig paspoort en een geldig visum
Beslis welke bezittingen u moet meenemen en regel de verzending
Koop wat lokale valuta en onderzoek een bank
Sluit een verzekering af voor uw verhuizing
Ga op zoek naar een baan als u die nog niet heeft.
Als u kinderen heeft, begin dan met het zoeken naar een school.
Onderzoek gebieden waar u zou willen wonen
Zoek een verblijfplaats bij aankomst

De Europese Unie

De Europese Unie is een groep van 28 staten, voornamelijk gevestigd in Europa. De EU werd in 1993 op 1 november in Nederland opgericht, met als belangrijkste doel de vrede te bevorderen tussen de vele landen die zo dicht bij elkaar liggen.

Ze hebben een interne markt en standaard wetten en regels. De EU zorgt voor vrij verkeer van personen, goederen en diensten tussen de landen, waardoor de kansen en de groei toenemen. Het heeft een enorm verschil gemaakt in de manier waarop culturen, bedrijven en individuen met elkaar kunnen omgaan. Het heeft ook veel voordelen voor toeristen en inwoners. Wij van Internationaal verhuizen tips ervaren het elke dag want het is gemakkelijk om plezier en werk te combineren met een verhuizing naar Europa.

Recht op werk

De gemakkelijkste manier om naar Europa te verhuizen is vaak door een baan aan te bieden. Voordat je aan de slag gaat, is het echter altijd de moeite waard om na te gaan wat je rechten zijn om in een bepaald land in Europa te werken.

Als je een paspoort hebt voor een land in de EU, mag je momenteel in elk ander EU-land wonen en werken. Er kunnen ook andere mogelijkheden zijn – houders van een Brits paspoort hebben bijvoorbeeld momenteel het recht om in de EER (Europese Economische Ruimte) te werken, waartoe ook enkele andere landen behoren.

Als je geen EU-paspoort hebt, heb je waarschijnlijk een visum nodig. Welke mogelijkheden er zijn, hangt af van uw situatie en uw paspoort. Sommige landen hebben speciale overeenkomsten. Basisinformatie over niet-EU-onderdanen (vooral Europese) vindt u op de website van de Europese Commissie. Maar als u niet zeker bent, kunt u het beste contact opnemen met de ambassade van het land waar u naartoe wilt verhuizen.

Douane en invoer

Het mooie van de EU is dat de meeste EU-landen (met name die in het Schengengebied) geen grenscontroles of douanecontroles kennen. Dit betekent dat de EU-landen dezelfde invoerrechten en -voorschriften hebben.

Er zijn beperkingen op dieren en planten of hun producten, beperkingen op zaken als alcohol en tabak, en strenge voorschriften voor vuurwapens en sommige chemicaliën. Kijk voor meer informatie op de pagina’s van Europa.eu over invoer.

Mobiele telefoons

Onlangs hebben veel EU-landen een overeenkomst gesloten over het delen van netwerken. Als u bijvoorbeeld een Nederlandse telefoon hebt, kunt u die  zonder extra “roaming”-kosten in de meeste EU-landen gebruiken. Dit is vooral geweldig als je tussen verschillende landen reist (en waarom niet, als je er al bent?). Informeer wel eerst bij je netwerk om onverwachte kosten te vermijden. (advies van Internationaal verhuizen tips)

Als je een telefoon meeneemt, kun je controleren of die werkt op het netwerk van jouw land. Waarschijnlijk hoef je alleen maar een simkaart te kopen en die in je telefoon te stoppen. De meeste landen bieden pay as you go- en contractopties. Sommige contracten kunnen gepaard gaan met een pakket – bijvoorbeeld een nieuwe telefoon, of met internet of een vaste telefoon.

Huisdieren

Als u binnen de EU-landen verhuist, is het gemakkelijk genoeg om uw hond, kat of fret te vervoeren zolang deze een Europees dierenpaspoort heeft. Voor andere soorten dieren en als u ze uit een ander land importeert, moet u de specifieke nationale voorschriften controleren.

Voor de invoer van huisdieren van buiten de EU kunt u de richtsnoeren van Europa raadplegen. In de meeste gevallen moet u uw huisdier voorzien van een microchip, een gezondheidsverklaring en een bewijs van inenting tegen hondsdolheid. Er kan ook een quarantaineverplichting gelden. Voor andere dieren dan katten, honden of fretten kunnen ook speciale eisen gelden.

Valuta

Euro is de munteenheid die de Europeanen gebruiken, of €. Hij bestaat sinds 1999 en is nu de enige munt van 19 lidstaten van de EU. Sommige EU-landen hebben nog steeds hun eigen munt en accepteren de Euro niet. Er zijn ook enkele andere landen buiten de EU die de euro gebruiken, meestal naast hun hoofdmunt en niet altijd officieel.

Openbaar vervoer

Europa is enorm verbonden met een goed onderhouden spoorwegsysteem en grote hoofdcentra die bijna alle openbaar vervoer met elkaar verbinden. Bovendien gaan trein- en busdiensten dwars door landen en als u van tevoren boekt, kunt u flink besparen. Vluchten zijn ook een veel voorkomende, goedkope en snelle optie – soms kunt u een vlucht vinden voor slechts € 20 die u 10 uur reizen over land bespaart.

Individuele landen hebben hun eigen nationale vervoerssystemen, en de doeltreffendheid hangt echt af van het land. Ook van de locatie – veel grote steden hebben uitgebreide netwerken, en kunnen veerboten, trams en metro’s hebben. Aan de andere kant hebben sommige gebieden misschien alleen een veerboot en een lokale bus.

Hopelijk hebben deze Internationaal verhuizen tips  u wat verder geholpen.

Klanten Feedback

Hoe gaan we te werk?

home-icon
Stap 1
Prijsaanvraag
01
home-icon
step 3
Planning
03
💬 Hulp nodig?