Zelf internationaal verhuizen

Home / Zelf internationaal verhuizen

Zelf internationaal verhuizen is heel moeilijk.  Een internationale verhuis vraagt een strikte planning. Internationaal verhuizen is geen gemakkelijke klus en er komt veel bij kijken, zoals papierwerk, het vinden van huisvesting en natuurlijk de verhuizing van de inboedel.

Om een zorgeloze internationale verhuizing te garanderen, moet u het proces strak plannen en overzien. Kempen Move is een verhuisbedrijf dat al meer dan 15  jaar klanten wereldwijd verhuist en ervoor zorgt dat uw spullen veilig en snel op de plaats van bestemming aankomen. Onze ervaren move coördinatoren kunnen ook helpen bij douaneformaliteiten en verhuizing via luchtvracht. We bieden verschillende stappen aan om u te begeleiden bij internationaal verhuizen, waaronder vrijblijvende offerteaanvragen, het bespreken van uw verhuizing en het maken van een overeenkomst. Kosten voor internationaal verhuizen kunnen afhangen van verschillende factoren, zoals douaneformaliteiten, luchtvrachtondersteuning, tijdelijke of langdurige opslag en verzekering. Een internationale verhuizing moet niet lichtvaardig worden opgevat. U kunt beter voor een ervaren, internationaal gecertificeerd verhuisbedrijf kiezen.

Zelf internationaal verhuizen of een offerte aanvragen?

Vul hier de stad en land in
Vul hier de stad en land in
Geschatte volume
Click or drag a file to this area to upload.

Zelf internationaal verhuizen

Zelf internationaal verhuizen kan een uitdagende onderneming zijn, waarbij veel planning en voorbereiding nodig is. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de afstand, de transportmethode en de douaneregels van het land van bestemming.

Een van de eerste stappen bij het plannen van een internationale verhuizing is het bepalen van wat er precies moet worden verhuisd. Dit omvat niet alleen meubels en persoonlijke bezittingen, maar ook documenten en belangrijke papieren. Het is belangrijk om een inventaris te maken van alle items die moeten worden verplaatst en deze te sorteren op basis van prioriteit en urgentie.

Vervolgens moet er een transportmethode worden gekozen, afhankelijk van de afstand en de hoeveelheid items. Dit kan variëren van het huren van een container of vrachtwagen tot het verzenden van pakketten via postdiensten. Het is belangrijk om te onderzoeken welke transportopties beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.

Bovendien moeten er ook douaneregels worden overwogen, vooral als het gaat om het verplaatsen van items naar landen buiten de Europese Unie. Het is belangrijk om te weten welke items verboden zijn en welke belastingen of invoerrechten moeten worden betaald.

Ten slotte is het verstandig om professionele hulp in te schakelen bij het plannen van een internationale verhuizing. Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen en die kunnen helpen bij het regelen van transport, douaneformaliteiten en andere zaken.

Kortom, zelf internationaal verhuizen kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste planning en voorbereiding is het zeker mogelijk. Het is belangrijk om de nodige stappen te nemen en professionele hulp in te schakelen indien nodig, om ervoor te zorgen dat de verhuizing soepel verloopt.

💬 Hulp nodig?